kfc.pl: kfc.pl
ZY WIESZ, ŻE KFC ROZROSŁO SIĘ JUŻ DO 18 000 RESTAURACJI NA CAŁYM ŚWIECIE?
Jesteśmy w ponad 100 krajach, a każdego dnia odwiedza nas kilkanaście milionów klientów. Aż trudno dziś uwierzyć, że w 1930 roku, gdy Harland Sanders zakładał pierwszą restaurację KFC, miał tylko wyjątkowy przepis na kurczaka i ogromną wiarę, że odniesie sukces. Od początku przyświecała mu również jedna zasada, której był wierny, i której bezwzględnie przestrzegał: „W to, co robisz, angażuj się maksymalnie I rób to jak najlepiej!”
Dziś, mimo że od tamtej pory minęło już wiele lat, nadal ją wyznajemy. Wierzymy, że to właśnie ona stoi za sukcesem KFC i za jej sprawą tak wielu ludzi wybiera dziś nasze restauracje – tu czując się komfortowo, ufając nam i doceniając nasze starania. Henryville, stan Indiana. 9 września 1890 roku na świat przychodzi Harland Sanders. Kilkadziesiąt lat później, Pułkownika Sandersa oraz jego kurczaki znać będzie cały świat.
1939
W 1939 roku pułkownik postanowił udoskonalić swój przepis na pyszne kurczaki. Stworzył więc unikalną mieszankę 11 ziół i przypraw, którą stosujemy do dziś. Tej receptury nie zdradzimy nikomu!
1955 rok to wyjątkowo ważna data w historii marki. To właśnie wtedy oficjalnie pojawiła się jej nazwa - Kentucky Fried Chicken, czyli w skrócie - KFC
1957
Kubełek - najbardziej kultowy element marki KFC. Ponadczasowy i wypełniony pysznymi kawałkami kurczaka trafił na stół już w 1957 roku!
W Polsce pierwsza restauracja pojawiła się na początku lat 90-tych. To oznacza, że jesteśmy już z Wami od ponad 20 lat!
1997
Czym byłoby KFC bez Twistera? Ta wyjątkowa kanapka została wprowadzona do restauracji w 1997 roku. Do dziś doczekała się wielu przepysznych wariacji!
W 2009 roku w Bielsku-Białej otworzyliśmy setną restaurację w Polsce. Wydarzeniu towarzyszyło sporo atrakcji i...duży apetyt na więcej!
2011
W 2011 roku w Warszawie ruszyła pierwsza restauracja z otwartą kuchnią. Dzięki temu nasi goście mogą zobaczyć, jak przygotowujemy ich ulubione danie.
Dbając o wygodę naszych klientów rozwijamy usługę dostawy do domu. W 2014 roku uruchomiliśmy platformę internetową, wprowadziliśmy jeden ogólnopolski numer i mocno poszerzyliśmy zasięg zamówień.
2015
W 2015 roku otworzyliśmy dwusetną restaurację w Polsce. Z tej okazji obdarowaliśmy naszych fanów czterdziestoma tysiącami kubełków!
mehr lesen Öffnungszeiten Planen Sie Ihre Route
Henryville, stan Indiana. 9 września 1890 roku na świat przychodzi Harland Sanders. Kilkadziesiąt lat później, Pułkownika Sandersa oraz jego kurczaki znać będzie cały świat.
1939
W 1939 roku pułkownik postanowił udoskonalić swój przepis na pyszne kurczaki. Stworzył więc unikalną mieszankę 11 ziół i przypraw, którą stosujemy do dziś. Tej receptury nie zdradzimy nikomu!
1955 rok to wyjątkowo ważna data w historii marki. To właśnie wtedy oficjalnie pojawiła się jej nazwa - Kentucky Fried Chicken, czyli w skrócie - KFC
1957
Kubełek - najbardziej kultowy element marki KFC. Ponadczasowy i wypełniony pysznymi kawałkami kurczaka trafił na stół już w 1957 roku!
W Polsce pierwsza restauracja pojawiła się na początku lat 90-tych. To oznacza, że jesteśmy już z Wami od ponad 20 lat!
1997
Czym byłoby KFC bez Twistera? Ta wyjątkowa kanapka została wprowadzona do restauracji w 1997 roku. Do dziś doczekała się wielu przepysznych wariacji!
W 2009 roku w Bielsku-Białej otworzyliśmy setną restaurację w Polsce. Wydarzeniu towarzyszyło sporo atrakcji i...duży apetyt na więcej!
2011
W 2011 roku w Warszawie ruszyła pierwsza restauracja z otwartą kuchnią. Dzięki temu nasi goście mogą zobaczyć, jak przygotowujemy ich ulubione danie.
Dbając o wygodę naszych klientów rozwijamy usługę dostawy do domu. W 2014 roku uruchomiliśmy platformę internetową, wprowadziliśmy jeden ogólnopolski numer i mocno poszerzyliśmy zasięg zamówień.
2015
W 2015 roku otworzyliśmy dwusetną restaurację w Polsce. Z tej okazji obdarowaliśmy naszych fanów czterdziestoma tysiącami kubełków!